ČSA štartujú nový letný letový poriadok

01.04.2004 Celý región

ČSA štartujú nový letný letový poriadok - v porovnaní s minuloročnou letnou sezónou je ponuka spojení na Slovensko rozšírená o 6 letov týždenne
České aerolínie sú najväčším leteckým dopravcom na Slovensku - v minulom roku ich služby využilo celkovo 154 518 cestujúcich z a do destinácií v Slovenskej republike.

V nedeľu 28. marca 2004 vstúpil opäť do platnosti letný letový poriadok Českých aerolínií (obdobie platnosti od 28. 3. do 30. 10. 2004). Priniesol pre cestujúcich celý rad významných noviniek prameniacich zo vstupu do Európskej únie, ako aj z expanzie služieb Českých aerolínií vychádzajúcej zo stratégie ďalšieho rozvoja vlajkového leteckého dopravcu Českej republiky.

Súčasťou nového letného letového poriadku ČSA je aj posilnenie ponuky spojení medzi Prahou a destináciami v Slovenskej republike v porovnaní s minuloročnou letnou sezónou o 6 letov týždenne. České aerolínie budú v letnej sezóne na Slovensku zabezpečovať letecké spojenie do Bratislavy, Košíc a na Sliač a tiež aj do Tatier nadväzujúcim autobusovým spojením z letiska v Košiciach. Do Bratislavy a Košíc budú pritom České aerolínie lietať až 4x denne, spojenie medzi Prahou a Sliačom budú ČSA zabezpečovať 5x týždenne - vždy v pracovné dni.

„ Linky ČSA na Slovensko patria medzi tradičnú ponuku Českých aerolínií s tým, že v obsluhe slovenských destinácií si České aerolínie aj naďalej držia medzi leteckými spoločnosťami prvé miesto, “ hovorí Dana Dvořáková, riaditeľka komunikácie a dodáva: Len v minulom roku sme na linkách z a na Slovensko prepravili 154 518 tisíc cestujúcich, čo v porovnaní s rokom 2002 predstavuje nárast o 11 %. Obdobný nárast pritom očakávame aj v tomto roku.

Cestujúci využívajú linky ČSA na Slovensko predovšetkým ako výhodné spojenie pri cestách do západoeurópskych a zámorských destinácií. K tomu prispieva aj fakt, že väčšina liniek na Slovensko je prevádzkovaná ako code-sharové v spolupráci s leteckými spoločnosťami Air France a Delta Air Lines - členmi aliancie SkyTeam. Vďaka tomu majú slovenské destinácie svoje pevné miesto aj v letových poriadkoch týchto svetových leteckých spoločností.
 

Vyberte región